Stijladvies

Stijladvies van Marijke PoelstraJe uiterlijk is het eerste wat mensen opvalt als je ergens binnenkomt. Daarom wil je er zo goed mogelijk uitzien. Maar met welke outfit kom je het beste voor de dag? Daar kan ik je bij helpen.

Een stijladvies

Ik doe een analyse om te kijken welke lichaamsvorm je hebt. Want je komt het beste uit de verf als je kleding aantrekt die bij je lichaamsvorm past. Die lichaamsvorm verandert bij de meeste mensen niet heel veel gedurende hun leven. Daarnaast kijken we ook naar wat je wilt uitstralen, hoe je denkt dat je overkomt op anderen, op welke delen van je lichaam je trots bent en op welke wat minder. Op basis van deze analyse, geef ik je een aantal makkelijk toe te passen tips waarmee je bij het kopen van kleding rekening kunt houden. Het winkelen zal een stuk leuker, sneller en voordeliger worden: je weet precies wat bij je past en zo zul je minder gauw een miskoop doen.

Neem kleding mee

Net als bij een kleuradvies kun je een paar verschillende kledingstukken meenemen waar je je wel of niet prettig in voelt. Zo kunnen we meteen kijken waarom ze je juist wel of niet flatteren. Je mag in ieder geval een paar broeken, rokjes, jurkjes, een jasje, wat vestjes, topjes en wellicht een paar extra schoenen meenemen. Die geven mij een goede indruk van je garderobe. We kunnen op die manier wat nieuwe combinaties proberen te maken met de kleding die je bij je hebt. We doen dus een korte passessie. Wil je meer kledingstukken meenemen? Laat het me van tevoren even weten, dan plannen we een uur tijd meer in.

Garderobecheck

Het kan ook zijn dat we een uitgebreide garderobecheck doen. Dan pakken we het nog wat grondiger aan. Welke kleding kan weg en welke mag blijven? Wat kun je goed met elkaar combineren? Welke kledingstukken ontbreken in je garderobe? Zo'n garderobecheck kan bij mij in de studio. Neem dan een flinke koffer mee met je kleding. Als je niet alles mee kunt nemen, is dat geen probleem. Na mijn advies ben je prima in staat om de rest van je garderobe op orde te brengen.

Stijlboekje

In een boekje, dat ik je naderhand toestuur, schrijf ik de voor jou belangrijke tips op. Zo kun je nog eens teruglezen waar je op moet letten bij het aanschaffen van kleding.

Tijd

Voor een stijladvies trek ik twee tot tweeënhalf uur uit. Een advies voor twee personen duurt drieënhalf tot vier uur.